Bospad
 
Zonder aarzeling denk ik in gedachten terug aan het smalle bospad waar ik het verlaten lijk vond om mijn hevige honger te stillen:

Dagenlang had ik helemaal niets gegeten, en door de honger stortte ik mij onbevangen op het lijk. Ik nam een hap uit het vlees, van het borststuk, ik scheurde het vlees van de ribben, toen ik het hart had gevonden hapte ik het in kleine stukken en liet het mij smaken. Het bloed spoot alle kanten uit.

Het lijk leek nog redelijk vers te zijn, maar ik schaamde mij een beetje dat ik als roofdier van het Noordelijke regenland mij aan een reeds gedode prooi moest vergrijpen. Ik vond het beschamend dat ik was gaan eten zonder dat ik het door een ander dier gedode hert zelf via de laatste ademtocht had laten happen naar de laatste lucht des levens.
Ik was een roofdier, ik nam liever zelf het initiatief tot het doden van mijn prooidieren.

Mijn wolvinnenvacht zat onder het bloed door mijn gulzige etensgewoonte.
Ik verliet het bospad met een voldaan gevoel in mijn onderbuik, met het idee om later terug te komen om de rest van het hert op te eten.

Toen ik later terugkwam was het dode hert echter verdwenen, en besloot ik op een konijn te gaan jagen, maar door al het hertenvlees in mijn buik was ik te traag om het knaagdier met succes te volgen. Ik verliet het smalle met blad bezaaide bospad weer en ging op zoek naar een geschikte plek om de nacht door te brengen, zodat het vlees kon verteren in mijn roofdierenbuik.

Gelukkig wisten de burgermensen niet dat ik op het smalle bospad was geweest, want die vreemde tweevoeters vertrouwde ik niet. Ze hadden zo dikwijls soortgenoten van mij gedood zonder dat ik de aanleiding daartoe had begrepen. Die idioten zaagden bomen om, iets wat wij dieren nooit zouden doen.
Het bos werd steeds kleiner door het toedoen van die menselijke malloten, en dat vonden wij als dieren niet leuk en erg onaardig.

Ons jachtgebied werd steeds kleiner en het aantal prooidieren nam af. Ik kon niet anders dan naar de stad trekken om een kippenhok te zoeken.

Ga naar boven