Parken

Rosarium bij het Wilhelminapark

Hersensprookjes - Miniatuur
Geschreven door mobar   
zondag, 15 augustus 2010 23:01

 

Aan het bezoek aan het Rosarium in Utrecht Oost bij het Wilheminapark aan de Mauritsstraat, heb ik veel plezier beleefd. Het was een hele ervaring zoveel prachtige rozen bijeen te zien, in de rijk bloeiende rozentuin. Natuurlijk had ik mijn kleine digitale fotocamera bij me. Ik heb een flink aantal foto's geschoten voor op mijn weblog. De foto's op mijn weblog werden meteen veel bekeken. Ik denk er zelfs over nog een keer terug te gaan, om de fotoreportage nog completer te maken, want ik kon onmogelijk alles fotograferen.

Ik heb nu een aantal natuurfotoreportages op mijn weblog staan, een over het Erasmuspark in Amsterdam Eest, een over het Rembrandtpark in Amsterdam.
Verder een fotoreportage over de buurttuin Tivolituin in Utrecht Oost.
Een fotoserie over wandelgebied Oostbroek, en een over natuurgebied Houdringe in Utrecht. Een aantal foto's genomen in het Von Gimborn Arboretum, een bomentuin in de provincie Utrecht. Verder bezocht ik nog met mijn camera  natuurpark Bloeyendael, en de lange duinen bij Soesterduinen.

Naar het rosarium in Utrecht komen rozenliefhebbers uit de hele wereld, het is een bijzondere collectie, van klimrozen, stokrozen, en struikrozen, verschillende kleuren, dubbel bloemige rozen, enkel bloemige rozen. Vooral de pastelkleuren zijn vaak erg mooi, en de bloemen zijn in verschillende bloeistadia.
Mocht je deze zomer een keer in de stad Utrecht komen, dan is het rosarium aan de Mauritsstraat zeker de moeite waard om te bezoeken, tot die tijd kan jij je alvast verheerlijken aan de rozenfoto's op mijn weblog. En nee, ik ben geen lulletje rozenwater*, rozen zijn gewoon heerlijke bloemen om naar te kijken en aan te ruiken, al is dat laatste op mijn weblog wat moeilijk, maar een beetje fantasie doet wonderen.

(Een mooi informatief stuk over de prachtige rozen. Het lijkt mij ook heel plezierig om daar aan het rosarium een bezoek te gaan brengen. En de geur die bedenk ik er alvast een beetje bij!)

Inmiddels, na de wedstrijd Nederland - Brazilië, nogmaals de rozentuin bezocht, om wat bloeiende schoonheid op de gevoelige plaat vast te leggen.


(Wil je even je weblogadres erbij zetten? Staat niet op je profiel en ik ben na dit stuk erg benieuwd...)


http://mobar.punt.nl/index.php?r=1&id=527174&tbl_archief=0#527174

(Lijkt mij ook heel mooi Mobar het 'Rosarium ' te bezoeken.
Heerlijk die geuren, doet me denken aan vroeger,
* rozenblaadjes in een flesje met wat water en dan maar schudden.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik kwam de afgelopen week, tamelijk onverwacht, in de gelegenheid om met
twee goede vrienden het Ridderoordse bos in de buurt van Zeist te bezoeken.
De wandeling door het mooie bos inspireerde mij tot het schrijven van het gedicht:

 

"Boswandeling".

 

Er staan dikke oude bomen in dit bos, en erg veel varens, die op sommige plaatsen wel zo hoog als een mens waren. Dit lijkt mij nu echt een leuk bos om ook een keer in de herfst te bezoeken, om te zien hoe het er dan is. Typerend waren ook de grassen, graspollen met hoge aren. En de mossen. Her en der lagen er wat omgevallen bomen, die ook weer mooie objecten waren om te fotograferen. Aan het begin van het bos is een klein meertje, waarvan de waterspiegel steeds verder daalt, zoals te zien was aan de eilandjes die niet meer omringd waren met water. Dit is een bos waar ik zeker nog een keer terug ga keren.
Een bos om eens lekker de droomgedachten in te laten verwaaien, lekker rustig wandelen, om tot jezelf te komen, en je te verwonderen over het kleine geluk en de eenzame vergankelijkheid die te vinden is in de natuur. Na afloop een lekkere bak warme koffie en een fijnzinnige stroopwafel, en je hebt voor dagen weer wat ruimte in je hoofd.

 


Warm aanbevolen!

 

 

 

 

 

 Erasmuspark

Hersensprookjes - Miniatuur
Geschreven door mobar   
zondag, 15 augustus 2010 22:36

Zondag 18 juli 2010, Amsterdam

 

 Heidestein
Hersensprookjes - Miniatuur
Geschreven door mobar   
zondag, 15 augustus 2010 21:49

Donderdag 8 juli 2010.

Hier komt nog een tekst.

 
 

 

© Copyright Henk van Dijk

 

Bloeyendael

Hersensprookjes - Miniatuur
Geschreven door mobar   
zondag, 15 augustus 2010 22:31

Bloeyendael is een natuurpark bij de stad Utrecht.

26 juni 2010.

 

 252

 

 

© Copyright Henk van Dijk

Ga naar boven