Erythritol is een natuurlijke zoetstof die van nature voorkomt in sommige paddenstoelen, vruchten (o.a. watermeloen, druif en peer) en gefermenteerde voeding zoals wijn, kaas en soja-saus.

 

Erythritol is de enige natuurlijke polyol en is geproduceerd middels natuurlijke fermentatie en heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker. Erythritol is een ideale vervanger van riet-, bietsuiker of andere zoetmiddelen.

 

Geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten.

 

Bevat geen calorieën, het wordt alleen opgenomen in de dunne darm en via de urinewegen uitgescheiden en hierdoor worden de calorieën van erythritol niet opgenomen. Erythritol beïnvloedt de bloedsuikerspiegel niet en is daardoor een goed alternatief voor diabetici.                                 

 

 

Het kan ten hoogste de zoetheid van suiker benaderen. Erythritol heeft een zoetheid van ongeveer 70% van suiker. Een groot voordeel van polyolen is de smaak. Het heeft geen nare bijsmaak zoals bij andere intensieve zoetstoffen wel het geval kan zijn.

Erythritol leent zich uitermate goed voor een combinatie met Stevia Rebaudiana A

 

Een goede tussenoplossing is om erythritol af te wisselen met andere veilige zoetstoffen zoals palmsuiker, kokosbloesemsuiker, honing of groene stevia.

Het blijft het best om suikers in hun natuurlijke vorm te eten, omdat er dan hulpstoffen worden meegeleverd die helpen bij de verwerking van de suiker door het lichaam.

Bij witte suiker zal de verbranding en verwerking ervan vitamines en mineralen kosten.

Add comment