Sap van een halve citroen in een glas lauwwarm water op de nuchtere maag.

Het geeft je een vitamine C boost en zet je darmen weer aan het werk, zodat je een regelmatige stoelgang hebt. 


 

Mandarijnen bevatten erg veel vitamine C en anti-oxidanten, ze bevatten nauwelijks vet en geen cholesterol, maar wel weer vezels, die belangrijk zijn voor de stoelgang. Per 100 gram bevatten ze ongeveer 50 calorieën en ze bestaan voor 86% uit water.

 


 

De framboos - rubus idaeus - groeit van oorsprong in Europa, Noord-Amerika en het uiterste westen van Azië. Al in de prehistorie werden frambozen geconsumeerd. Rubus idaeus verwijst naar braam en een berg op Kreta. De naam braam komt omdat de frambozenstruik op de bramenstruik lijkt en de berg op Kreta was een plek waar de frambozenstruik vroeger veel groeide.

 

Tegenwoordig groeien frambozen op het hele noordelijk halfrond, zowel in het wild als geteeld. De frambozenstruik groeit goed op een beschutte plek in een licht zure grond en in een niet te warme omgeving. De frambozenplant wordt ongeveer 1,5 meter hoog. De frambozenstruik is een snelgroeiende struik met geveerde, groene bladeren. In het begin van de zomer ontstaan er in de bladoksels witte bloemen met 5 bloembladeren. De frambozen, bestaande uit diverse steenvruchtjes, zijn rijp in een periode van juni tot augustus.

 


 

Add comment