Eurlings

De twee hartsvriendinnen Miep en Mien zijn vrolijk aan de babbel bij een borrel en een kaas plankje in wildplascafé de Waffel. Ze praten aan een stuk door, er is geen komma tussen te krijgen, maar we gaan het toch proberen.

Miep: “Dat die Eurlings is opgestapt kan ik wel begrijpen, die schaatsers hebben wel wat anders aan hun hoofd tijdens hun Olympische missie. Die man komt jaren te laat met zijn excuses. Ik vind het een glibber.”

Mien: “ Niet alleen jij Miep, de publieke opinie heeft zich tegen deze gladjanus gekeerd. Het is heel verstandig van hem dat hij zijn biezen heeft gepakt. Je zo beschaafd voordoen maar wel je vriendin zwaar mishandelen. Een schande.”

Miep; “ Ja, de publieke opinie heeft het wel vaker bij het rechte eind, gelukkig kunnen de schaatsers zich nu weer op hun rondjes concentreren. Het gaat gelukkig heel goed met de ronde tijden.”

Mien: “ Ik verheug me er al op, want er zal waarschijnlijk weer geen Elfstedentocht komen en we hebben zulke goede schaatsers. Nu die gladjanus weg is kunnen we ons weer op de sportieve prestaties gaan concentreren.”

Miep: “ Zo is het Mien, en dan ga ik een lekkere zelf gemaakte erwtensoep maken.”

 


© mobar. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.    
Ga naar boven