Hart in het hoofd

Mijn verliefde hart zegt: Waarom komt hij niet naar mij toe. We houden van elkaar, de liefde hoort bij ons. Wij mogen elkaar beminnen onder het schitterende sterrenlicht van de donkere nacht. Er ligt een mooie toekomst voor ons. Waarom wacht hij zo lang. We kennen elkaar nu al meer dan drie maanden. Dat aarzelen zorgt voor twijfel.
Mijn gevoel zwijgt voorlopig even, maar heeft een innerlijke stem: Waarom verlang ik zo naar hem? Ik heb hem nog nooit gezien. Hij bestaat alleen op het internet. Een mooie foto en hij schrijft met aanhankelijke woorden. Daarom verlang ik zo naar hem. Omdat hij telkens beweert van mij te houden.
Mijn nadenkende hoofd zit vol met emoties, maar mijn verstand schrijft in een nuchtere taal:
Hij houdt me gewoon aan het lijntje totdat hij iemand gevonden heeft die beter bij hem past. Als hij echt van mij houdt was hij al lang langsgekomen of hadden we ergens afgesproken voor een date.
Maar ik kan hem ook niet loslaten. Ik ben teveel aan hem gehecht geraakt. Het zou vervelend zijn als we elkaar nu zouden verliezen.
Mijn hart zit in mijn hoofd. Ik probeer gevoel en verstand te laten samenwerken. Niets te verwachten wat ik niet mag verwachten. Niets te hopen wanneer er geen reden tot hoop is.
Ooit zal hij beslissen, maar hoe lang zal ik nog wachten?
Ik ken gevoelens van liefde, maar deze liefde zal mij niet blind maken. Ik moet de gevolgen overzien wanneer ik naar hem blijf verlangen.
Ik mag niets laten merken. Ieder woord neemt hij gretig tot zich. Ik moet wachten en wachten en zien wat mijn geduld mij gaat brengen. Misschien komt er een ander en vergeet ik hem dan toch.

 

 


 


© Violette Z.. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.    
 
 
 
 
                                                   Ah, dit brengt mij terug naar mijn eigen slapeloze nachten en liefde voor woorden, smachten achter een beeldscherm. Daarna de realiteit. Anders.

Overigens, als je het lijntje volgt, kom je bij je eigen hand uit. Denk ik zomaar te weten.
 

Mooi geschreven, overigens. Dat vergat ik nog.
 

Dat is heel goed mogelijk. Merci.
 
Mooi. Koesteren wat je hebt of gokken op sprookje of illusie. 
 

Ja. Merci.      
Ga naar boven