Vroeg 5 Een kamer voor Bjarne

Berend vond het leuk om tijdens het ontbijt te vertellen over tarwe.
“Tarwe is een van de oudste gedomesticeerde planten. De domesticatie vond waarschijnlijk ongeveer 10.000 jaar geleden plaats in het Midden-Oosten en Afrika van Syrië tot Kasjmir en naar het zuiden tot in Ethiopië.” vertelde hij terwijl de huisbewoners genoten van het tarwebrood dat door hem zelf gebakken was in de grote oven die in de keuken stond. Het brood van Berend was geliefd bij de studenten in het studentenhuis.

Het was het laatste ontbijt van Bjarne in het huis van Berend. Bjarne niet het gevoel dat hij zijn huisgenoten zou gaan missen.

Hij kon eigenlijk alleen met Berend opschieten, omdat hij Bjarne had geholpen met het repareren van zijn fiets en omdat zijn zelfgebakken tarwebrood zo lekker was.

 

Eindelijk had de jeugdige Bjarne Gosse een eigen kamer om in te wonen gevonden. Hij wilde met het nieuwe leven in zijn gehuurde kamer de slechte herinneringen aan zijn jeugd uitdrijven. Zijn moeder had de hele familie de stuipen op het lijf gejaagd. De verwarring had in het hele gezin toegeslagen, toen de moeder haar gedachten niet meer onder controle had.

Add comment